top of page
  • Toms Cietvīrs

Pirmais piegājiens zemes iekopšanā

Updated: Dec 24, 2020



Tāds pavērās skats uz mūsu zemes gabalu!

Bija jāsāk domāt, kā viņu iekopt! Par zāli, protams, nebija jāsatraucas,to var samērā vienkārši nopļaut!




Tam nolūkam iegādājos Trimmeri, Al-ko 500. Nepirku neko modernāku ar domu, ka man jau nevajadzēs viņu visu laiku, tikai tik ilgi, kamēr iekops zālāju. Nakamā lieta, kas bija jaizdomā - ko darīt ar apaugumu un to sakņu sistēmu? ! Ilgi domājot un meklējot, nonācu pie lēmumu izsaukt večus, kas nodarbojas ar zemes rekuperāciju.

Pakalpojuma sniedzēji solīja zemi sastrādāt 20-25cm dziļumā, bet redzot viņus darbībā, teiktu,ka tik dziļi ar vienu pārbraucienu nebūs, tāpēc teicu, lai pārbrauc vēlreiz, jo vietām bija redzami celmi, kas nebija pietiekamā dziļumā saplēsti! Čalis neiebilda un labprāt piekrita pārlaist visam vēlreiz pāri!

Te jau var redzēt gala rezultātu. Esmu daļēji apmierināts, nebija lāpsta, lai paraktos un pārbaudītu kas ir ar celmiem, bet pēc otreizējās pārstrādes no virspuses izskatījās ok, protams, saknes nav sasmalcinātas smalkā frakcijā, bet ir saplēstas, ko pēc vajadzības var ar rokām nolasīt un izraut no zemes!


Kokus daļēji jau biju nozāģējis, bet daļa vēl bija jānozāģē, kamēr frēzētājs frēzēja vienu malu, es ar diviem palīgiem nozāģējām atlikušo un novilkām malā!



Ko tālāk ar to zaru čupu lai dara? Nekas cits neatlika kā sadedzinā. Tā es divas dienas kurināju Jāņu ugunskuru novembra vidū!

Kad ugunskurs bija iekūries, vienam bija visai grūti nobarot ugunskuru ar materiālu, lai dekšanas

ātrums nesamazinātos! Visu dienu cītīgi ladējot ugunskuram virsū zarus, vakarā bija izveidojusies visai liela ogļu čupa. Nācās kādu laiku pagaidīt, kamēr ogles izdeg un var izkliedēt lielākā platībā, lai atrāk apdziest!

Bija palicis viens darbs kas vēl jaizdara - jāizlīdzina melnzemes čupa. Un vienu dienu aizbraucot, lai draudzenei parādītu, ko esmu sadarījis, pie melnzemes čupas redzu, ka kāds man ir uzdāvinājis Ziemasvētku DĀVANU! 20 nolietotas auto riepas!

Protams, tā tagad ir mana problēma! :D


Lai izlīdzinātu zemes čupu, izsaucu eskavatoru, Kas darbu paveica ātri un prasmīgi, noteikti saglabāšu viņu kontaktus, lai vēlāk atbrauc un izrok būvbedri!

Zeme ar mazo palīgu ir sagatavota un ieziemota nākamai sezonai, kurā ceru uzsāk Cietvīru ligzdas buvniecību!


Ar tikšanos līdz nākošajai reizei!

bottom of page